Nye musikere i DiSko: Philco Fiction

Nye musikere i DiSko: Philco Fiction

En av de nye gruppene som skal arbeide i DiSko-prosjektet 2019 er Philco Fiction. Bandet har fartstid helt tilbake til 2003 og har gitt ut tre album, det siste i starten av 2016. De har spilt et utall konserter over store deler av verden fra Shanghai i øst til Texas i vest, og spilt på store festivaler som South by South West, Øyafestivalen, Eurosonic, by:Larm og Iceland Airwaves. De har spilt live på BBC og hatt musikk på radiolister i inn- og utland. 

Bandet har to faste medlemmer, Turid Alida Solberg og Andreas Lønmo Knudsrød, men suppleres stadig med en rekke andre utøvere. I tillegg til all erfaringen med  Philco Fiction har Knudsrød bred og lang erfaring med musikkpedagogisk arbeid med barn og unge. 

Philco Fiction har selv gode minner fra skolekonserter, og ønsker å legge til rette for at elever i norsk skole i dag også skal få oppleve musikk som kunstuttrykk og mestringsarena. De har erfaring fra en DKS-produksjon som strekker seg langt ut over det ordinære og som involverer elever og lokalsamfunn, og har et ønske om å modulere den videre i utformingen av lignende dialogiske produksjoner.

På en av ungdomsskolene i prosjektet skal Philco Fiction og elever på 8. trinn lage en konsert som skal framføres for resten av skolen på slutten av prosjektperioden.  Med utgangspunkt i Philco Fictions musikk & univers skal de jobbe med tekst, melodi, arrangementer og dans, og i samarbeid skape nye tolkninger/remixer av låtene. I tillegg til de to faste medlemmene er Bjarne Christian B.B. Gustavsen og Nils Wingrei med på prosjektet 

Forsker - Kari Holdhus

Forsker - Kari Holdhus

Medforsker - Jonas Cisar Romme

Medforsker - Jonas Cisar Romme